22.01.2021

Wärtsilän jätehuoltoratkaisut Carnivalin aluksiin

Wärtsilä on solminut puitesopimuksen kansainvälisen risteily-yhtiö Carnival Corporation kanssa jätehuoltoratkaisusta. Sopimus kattaa jätevesi- ja kuivajätekäsittelyjärjestelmien toimituksen ja asennuksen jopa 32 alukseen. Sopimus allekirjoitettiin viime lokakuussa.

Wärtsilän Membrane Bioreactor -jätevedenkäsittelyjärjestelmä.

Wärtsilän Membrane Bioreactor -jätevedenkäsittelyjärjestelmät suoriutuvat sekä mustasta että harmaasta jätevedestä. Järjestelmä täyttää Kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n vaativimmatkin standardit. Samoin yhtiön kuivajätteen käsittelyjärjestelmät ovat IMO Marpol -sopimuksen tiukimpien vaatimusten mukaiset. Ne on suunniteltu minimoimaan kasvihuonekaasupäästöt. Wärtsilän mukaan yhtiön edistynyt teknologia ja vankka kokemus olivat merkittävät syyt sopimuksen syntymiseen.

Carnival Corporation kiitteleekin Wärtsilän tuotteita korkeasta laadusta, luotettavuudesta ja räätälöitävyydestä asiakkaan erityistarpeiden mukaisiksi. Yhtiön mukaan risteilyalaan kohdistuu ympäristölainsäädännöllisesti korkeat vaatimukset. Nämä edellyttävät uusimpien teknologioiden käyttöönottoa.

Wärtsilän järjestelmät toimitetaan ja asennetaan Carnivalin eri brändien alla oleville aluksille tulevina vuosina.

Teksti: Tomi Kangasniemi

Jaa artikkeli
portofnaantali