07.10.2021

Wasaline – uusi laiva kiinnostaa asiakkaita

Wasalinen rahtimäärät ovat nousseet ennätykselliseksi ja matkustajamäärätkin pandemiaa edeltäneelle hyvälle tasolle, syksyn tähänastiset liikenneluvut osoittavat.

Uuden aluksen, Raumalla rakennetun Aurora Botnian myötä rahtikapasiteetti kasvoi lähes kaksinkertaiseksi. Matkustajia uusi laiva ottaa saman verran kuin sen edeltäjäkin, mutta matka-aika on lyhentynyt kolmeen ja puoleen tuntiin ja lähtöjen määrä tihentynyt.
Syyskuussa Merenkurkun ylitti kaikkiaan noin 15000 matkustajaa mikä on suunnilleen sama määrä kuin syyskuussa 2019. Lokakuun tähänasti toteutunut sekä ennakkomyynti viittaavat siihen, että matkustajamäärä saattaisi nousta 20 000 henkilöön. Ennen muuta kaupaksi käyvät ryhmä- ja konferenssimatkat.

Perinteisesti Wasalinellä ovat matkustajat merkinneet noin 60 prosenttia ja rahti noin 40 prosenttia kokonaisliikenteestä.
Matkustajapuolella on ennen kaikkea ruotsalaisten osuus lisääntynyt. Yhtenä syynä siihen lienee päiväristeilyjen suopea aikataulu. Myös nopeasti parantuneilla koronaluvuilla saattaa olla vaikutusta.
Viime vuodesta rahtimäärä on lisääntynyt nelisenkymmentä prosenttia mikä johtuu laivan entistä suuremmasta tilavuudesta sekä tihentyneistä vuoroista.

Lokakuun alussa tuotiin Uumajasta Vaasaan Wasalinen ennätystahtiin eli kymmenen rekkaa enemmän kuin koskaan aiemmin. Rahtina se merkitsi noin 800 tonnia lisää.
Noin 150 metriä pitkää Aurora Botniaa pidetään maailman ympäristöystävällisempään risteilyaluksena. Sen pääkoneet käyttävät nesteytettä maakaasua, satamissa liikutaan sähköllä ja sisustuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja.

Teksti Vesa Veikkola

Jaa artikkeli
portofnaantali