09.05.2019

Finferriesin lautta-alus Prostvik 1 uusitaan Suomenlahden Telakalla

Suomen Lauttaliikenne Oy (Finferries) ja Suomenlahden Telakka Oy ovat sopineet lautta-alus Prostvik 1:n mittavista muutostöistä. Työssä uusitaan aluksen koko koneistojärjestelmä, jolloin aluksen kokonaishyötysuhde paranee ja päästöt pienenevät huomattavasti. 

Muutostyöt sisältävät mm. uusien vähäpäästöisten dieselmoottorien asennuksen (4 kpl). Prostvik 1:n uusitun koneistojärjestelmän ansiosta alusta voidaan ajaa kaikilla mahdollisilla dieselmoottori-yhdistelmillä näiden optimikuormitusalueella. Uusi koneistojärjestelmä on kehitetty läheisessä yhteistyössä tilaajan ja telakan kesken. 

Lautta-alus saapuu telakalle tulevan elokuun lopulla ja palaa liikenteeseen marraskuun loppupuolella. Työ toteutetaan Suomenlahden Telakka Oy:n uudessa, lämpimässä hallissa. Projekti antaa työtä yli 20 hengelle. 

Suomenlahden Telakka on Suomen ympäristöystävällisin pientonniston telakka, joka sijaitsee Loviisassa Valkon sataman yhteydessä. 

Suomen Lauttaliikenne – Finferries – on valtio-omisteinen lautta- ja yhteysaluspalvelujen tarjoaja Suomessa. Finferriesillä työskentelee yli 300 henkilöä 44 reitillä eri puolilla maata. Konsernin pääkonttori sijaitsee Turussa, ja sillä on sivukonttori Savonlinnassa. Vuosittain Finferriesin aluksilla kulkee noin 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. 

Jaa artikkeli