13.10.2020

100 vuotta laivameklareita

Suomen Laivameklarit ry täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Yhdistykseen kuuluu nykyisin 40 yritystä, agentteja, meklareita, operaattoreita ja varustamoja. Osalla niistä on hyvin pitkä tausta alalla. Kolme yritystä on myös ollut jäsen yhdistyksen koko sadan vuoden toiminnan ajan.

Laivameklarit 100 vuotta

Tässä esiteltävät yritykset ovat Oulussa toimiva satamaoperaattori ja agentti Herman Andersson, Hangossa toimiva logistiikkapalveluja tarjoava Victor Ek, Kotkan agentti Dahlberg’s Agency, joka tänä vuonna liitettiin yhteen C & C Portagencyn kanssa sekä Kokkolassa toimiva KWH-konserniin kuuluva agentti ja operaattori M. Rauanheimo.

Herman Andersson Oulusta

Suomen Laivameklarit ry:n perustajajäsenen Herman Anderssonin pitkäaikainen toimitusjohtaja on Jari Rantamaula.

Jari Rantamaula

”Herman Andersson Oy on toiminut Oulussa laivanselvitys-, huolinta- ja ahtausliikkeenä jo vuodesta 1902. Pitkä historia perustuu sekä sitoutuneisiin asiakkaisiin, jotka ovat voineet luottaa yrityksen tarjoamiin laadukkaisiin ja kustannustehokkaisiin palveluihin että sitoutuneeseen henkilöstöön, joka on ollut aina valmis tekemään kaikkensa yhtiön menestyksen eteen.”

”Näemme tulevaisuudessa kilpailun asiakkaista ja toimeksiannoista jatkuvan, jos mahdollista vielä nykyistäkin kovempana. Tämä pakottaa meidät jatkuvaan toimintamme kehittämiseen.”

”Laivameklariyhdistykseen kuuluminen nähdään meillä edelleen tärkeänä alan edunvalvonnan sekä tiedonsaannin ja verkostoitumisen tarjoamien etujen vuoksi.”

Lue lisää Herman Anderssonin yritystarinasta laivameklareiden historiasivuilta.

 

Dahlberg’s Agency Kotkasta

Laivameklareiden perustajajäsenen sekä Suomen ehkä vanhimman ja vielä toiminnassa olevan agenttiyrityksen eli Dahlberg´s Agencyn operatiivisen toiminnan päällikkönä toimii Antti Nikula

”Agentin rooli ei ole sadassa vuodessa juuri muuttunut, mutta työkalut ja toimintatavat kylläkin. Toiminta itsenäisenä osana suurta ahtausliikettä on tuonut lisäarvoa ja synergiaetuja toimintaan ja hyödyttänyt asiakkaitamme. Olemme myös aina pyrkineet toimimaan ja räätälöimään palveluamme asiakkaiden tarpeiden mukaan.”

Antti Nikula

”Uskon, että tulevaisuudessakin voimme tuottaa asiakkaillemme arvoa, jota ei kaikella digitalisoitumisella voi korvata. Helmikuussa 2020 tapahtunut yhdistyminen C&C Port Agencyn kanssa oli iso juttu. Se on tuonut meille entistä vahvemman markkina-aseman ja paremman kyvyn palvella asiakkaita Suomen eri satamissa.”

”Olemme olleet laivameklariyhdistyksen jäseniä sen perustamisesta lähtien. Uudistumisensa jälkeen liitto saanut hyvää tuulta alleen ja toiminta on kehittynyt positiivisen suuntaan uuden toiminnanjohtajan ja jäsentapahtumien myötä,” toteaa Antti Nikula.

Lue lisää Dahlberg’s Agencyn yritystarinasta laivameklareiden historiasivuilta.

Victor Ek Hangosta

Victor Ek on Suomen Laivameklariyhdistyksen perustajajäsen. Vctor Ekin logistiikkapalvelut on keskitetty Hankoon ja yrityksen toimitusjohtajana toimii Kim Danielsson.

” Victor Ek on edelleen vahvasti perheyritys, jota perustajan viidennen sukupolven jälkeläiset ovat mukana kehittämässä hallitustyöskentelyn ja aktiivisen omistamisen kautta. Vuosien mittaan on paljon tapahtunut ja Victor Ek on sopeuttanut toimintaansa muuttuviin olosuhteisiin.”

Kim Danielsson ja Victor Ekin perustaja samassa kuvassa.

”Varsinkin Korona-aikana muuttuva ympäristö on tuonut haasteita. Yrityksen perinteinen liiketoiminta on vähentynyt tai jopa loppunut kokonaan. Samaan hengenvetoon voi todeta, että juuri muuttunut liiketoimintaympäristö on myös tuonut ketterille yrityksille, kuten Victor Ekille aivan uudenlaisia liiketoimintamalleja. Odotamme niiltä paljon lähiaikoina. Vaikka viimeiset vuodet ovat olleet haastavia, katsomme tulevaisuuteen luottavaisin mielin.”

”Kiihtynyt työtahti, tehokkaammat liiketoimintamallit ja sähköinen kommunikointi ovat selvästi vähentäneet fyysisiä kontakteja ihmisten välillä. Me emme välttämättä opi tuntemaan alan ihmisiä samalla tavalla kuin vielä 20 tai 30 vuotta sitten. Tämän takia yhdistyksen toiminta yhdistävänä tahona on tervetullutta, samoin kuin yhdistyksen vuosittaiset tapahtumat kuten Call the Agent,” kertoo Kim Danielsson.

Lue lisää Victor Ekin tarinasta laivameklareiden historiasivuilta.

 

Rauanheimo Kokkolasta

Rauanheimon agenttitoiminta on juuri saanut uuden vetäjän. Joel Salmela aloitti tänä syksynä yrityksen Agency Managerina. 

Joel Salmela

”Rauanheimon viimeiset 100 vuotta ovat olleet kasvusuuntaiset sitoutuneen ja ammattitaitoisen henkilökunnan vahvan työpanoksen ansiosta. Digitalisaatio tuo uusia tuulia myös meidän alallemme, ja pyrimme olemaan aktiivisesti mukana tässä muutoksessa. Toiminnan jatkuvan kehittämisen ansiosta, pystymme jatkamaan turvallista navigointia tuulisella alalla. Laivameklariyhdistys tekee tärkeää työtä alamme profiilin ylläpitämisessä, ja haluamme tukea tätä arvokasta työtä jatkossakin.”

Lue lisää Rauanheimon yritystarinasta laivameklareiden historiasivuilta.

 

Kirjoittaja Sari Turkkila on Suomen Laivameklarit Ry:n toiminnanjohtaja

Jaa artikkeli