22.08.2019

Aalto yliopisto pohtii robolaivojen tulevaisuutta

Aalto yliopisto kerää itseohjautuvien alusten tutkijat ja suunnittelijat sekä eri alojen yritysten edustajat kansainväliseen ISSAV 2019 -seminaariin, jossa pohditaan robottilaivoihin liittyvien uusien teknologioiden tulevaisuutta kaikilta mahdollisilta kanteilta.

Kuva: Aalto yliopisto

Autonomiset eli itseohjautuvat alukset ovat nousseet merikuljetusten tulevaisuuden kuumimpien puheenaiheiden joukkoon. Eri alojen uudet teknologiat kehittyvät vauhdikkaasti, mikä voi tehdä tällaisista laivoista todellisuutta luultua paljon nopeammin.

ISSAV:in (International Seminar on Safety and Security of Autonomous Vessels) lähtökohta on se, että ennen kuin ensimmäistäkään itseohjautuvaa alusta voidaan laskea vesille, pitää näiden laivojen käytön turvallisuudesta ja niihin liittyvästä tietoturvasta olla varmat näytöt.

ISSAV tukee ja edistää itseohjautuvien alusten suunnittelun ja käytön kaikkia näkökohtia. Aalto yliopiston järjestämässä seminaarissa pohditaan ongelmia ja niiden ratkaisuja kaikilta tasoilta ja kaikissa merenkulun olosuhteissa, jäätyviä ja arktisia meriä unohtamatta.

Samat lähtökohdat on Espoon seminaarin toisella pääjärjestäjällä. ESWC (European STAMP Workshop and Conference) keskittyy teollisen suunnittelun, tietojärjestelmien ja sovellusten turvallisuuteen ja tietoturvaan. Uusien teknologioiden esiinmarssi tuo haasteita myös ESWC:n perinteisille tavoille toimia.

Espoon seminaari kerää osallistujia monista eri tahojen toimijoista, kuten yliopistoista ja tutkijoista aina eri toimialojen ja yirtysten ammattilaisiin. Seminaari järjestetään Aalto yliopistossa 17.-20. syyskuuta 2019.

https://www.aalto.fi/en/events/issaveswc-2019

Jaa artikkeli
Freja