23.09.2019

Cadmatic hakee kasvua Kymdatan ostolla

Laivojen ja teollisuuden prosessisuunnittelun ohjelmistoja valmistava Cadmatic on ostanut CADS-ohjelmistoja kehittävän Kymdatan. Kaupalla Cadmatic vahvistaa asemaansa yhtenä laivojen ja teollisuuden suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistojen markkinajohtajista maailmassa.

Kuva Cads

Cadmaticin mukaan Kymdatan tuotteet täydentävät hyvin ostajan tuotteita eikä yhtiöiden portfolioilla ole juurikaan päällekkäisyyksiä.

– Kymdata on kannattava ja hyvin johdettu kasvuyritys. Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme kasvamaan yhdessä, Cadmaticin toimitusjohtaja Jukka Rantala toteaa.

Kymdatan CADS Electric -ohjelmistot tunnetaan Suomen ja Viron sähkö- ja automaatiosuunnittelun markinajohtajina. CADS-tuoteperhe sisältää ohjelmistomoduuleita myös LVI-laskentaan ja mallinnukseen sekä rakenteiden suunnitteluun.

Kauppa tuo Cadmaticille merkittäviä asiakkaita rakennusalan bisneksissä, jossa Cadmatic kykenee tarjoamaan asiakkailleen suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistoja yhden toimittajan periaatteella.

Kaupan jälkeen win-win -tilanne

Cadmatic pystyy tarjoamaan Kymdatalle kasvun mahdollisuuksia maailmanmarkkinoilla, joilla CADS-tuotteet eivät ole vielä vakiinnuttaneet asemiaan. Toisaalta CADS-tuotteet avaavat Cadmaticille uusia mahdollisuuksia integroidun tuoteportfolion ja voimakkaasti kasvavan automaation myötä.

Nyt kerrottu kauppa sisältää Kymdatan koko osakekannan, patentit ja kaikki yrityksen toimintaan liittyvät sopimukset. Kaupan jälkeen Cadmaticin liikevaihto nousee noin 28 miljoonaan euroon ja työntekijöiden määrä ylittää 200 henkilön rajan. Kymdata työllistää 43 henkilöä, Cadmatic kertoo tiedotteessaan.

Cadmaticin suurin omistaja on turkulainen suunitteluyhtiö Elomatic Oy, jonka hallussa on 53 prosenttia osakkeista. Henkilöstö omistaa 30 prosenttia ja Sampo Oyj/Mandatum Life loput 17 prosenttia.

Jaa artikkeli