13.10.2019

Deltamarin ja RMC solmivat mittavan suunnittelusopimuksen Tallinkin alukseen

Deltamarin vahvistaa asemiaan luotettuna matkustajalauttojen suunnittelijana solmimalla ison sopimuksen Rauma Marine Construction (RMC) -yhtiön kanssa. Sopimus koskee telakalla rakennettavan Tallinkin shuttle-aluksen suunnittelua. Alus tulee liikennöimään Helsingin ja Tallinnan välillä.

Deltamarin toimittaa telakalle runkoon, koneistoon ja sähköjärjestelmiin liittyvää perus- ja valmistussuunnittelua. RMC:n kanssa tehdyn sopimuksen arvo on n. 7,5 milj. euroa. Työn on arvioitu kestävän 16-18 kuukautta ja sitä tehdään Deltamarinin Suomen ja Puolan toimistoissa verkostoyritysten avustuksella.

“Olemme erittäin tyytyväisiä jatkaessamme hedelmällistä yhteistyötämme Deltamarinin kanssa. Rauma Marine Constructionsin tavoite on olla johtava matkustaja-autolauttojen toimittaja, missä laajalla strategisten partnereiden verkostollamme on tärkeä rooli. Deltamarinin ja muiden partnereiden avulla tulemme toimittamaan Tallinkille tämän huipputeknisen, modernin ja ympäristöystävällisen aluksen”, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

“Olemme luonnollisesti hyvin iloisia ja ylpeitä saadessamme osallistua tähän alusprojektiin ja jatkaa strategista kumppanuutta RMC:n kanssa. Odotamme innolla yhteistyön edelleen kehittämistä telakan kanssa tarjoamalla heille erinomaisia palveluja”, sanoo Deltamarinin toimitusjohtaja Janne Uotila.

Tallinkin shuttle-lautta on toistaiseksi suurin alus, jonka RMC rakentaa. Matkustajia aluksella tulee olemaan 2800 ja autokaistoja 1900 m. Uusimman teknologian ja innovatiivisten ratkaisujen ansiosta aluksesta tulee erittäin ympäristöystävällinen ja energiatehokas. Siihen tulee kaksoispolttoaineratkaisu, jossa toisena polttoaineena on mahdollista käyttää vähäpäästöisempää nesteytettyä maakaasua (LNG). Alus on tarkoitus toimittaa Tallinkille vuoden 2022 alussa.

Jaa artikkeli