21.11.2019

Erno Tenhunen Danfossin Marine-yksikön vetäjäksi

Danfoss Editron on nimittänyt Erno Tenhusen Marine -liiketoimintayksikön johtajaksi. Hän vastaa koko yksikön toiminnoista jännittävänä aikana, jolloin sähkökäyttöiset alukset ja hybridilaivat ovat nousemassa merenkulun kuumimpien energiaratkaisujen joukkoon.

Danfoss Editronille Erno Tenhunen tuo mukanaan pitkän kokemuksen laivansuunnittelun eri tehtävistä. Hän on toiminut lähes koko työuransa ABB:llä erilaisissa merenkulun johtotehtävissä, viimeksi ABB Digital Solutions -yksikön Suomen maajohtajana.

Tenhusen mielestä Danfoss Editronin Marine -yksikkö on erittäin kiinnostava ammatillinen haaste, koska yhtiö toimii samoilla alueilla, joille hän on jo pitkään keskittynyt.

– Olen erittäin innostunut päästessäni kehittämään pienempiä sähkökäyttöisiä aluksia. Tähän astinen kokemukseni on tullut lähinnä jäänmurtajista ja risteilyalusten hankkeista, Tenhunen sanoo Danfossin tiedotteessa.

Merenkulun sähköistämisessä riittää työsarkaa

Hänen mielestään kaiken kokoisissa sähköisissä lautoissa piilee paljon mahdollisuuksia, sekä uudisrakennuksissa että erilaisten hybridialusten muunnostöissä. IMO:n tammikuun alussa voimaan tulevat rikkisäännöt vain lisäävät sähköisten alusten ja niiden voimalaiteratkaisujen kysyntää kaikissa alustyypeissä. Merenkulku sähköistyy kaikkialla ja kovalla vauhdilla.

Danfoss Editron on ollut mukana monissa uusissa ja jännittävissä sähköalushankkeissa. Tämän vuoden merkittäviin uudisrakennuksiin kuuluu maailman vahvin sähkölautta, kesällä Tanskaan toimitettu e-ferry Ellen.

Yhtiö on osallistunut myös kahden veden laatua mittaavan työveneen sähköisiin voimalaiteratkaisuihin Kiinassa. Päästöttömät alukset toimivat Pekingin koillispuolella Miyunin tekojärvellä, joka on Aasian-Tyynenmeren alueen suurin juomavesivarasto.

Jaa artikkeli
navigate