08.05.2018

Finnlinesin vuosi alkoi vahvasti

Finnlinesin vuosi alkoi vahvasti, liikevaihto ja tulos paranivat.

– Katsauskauden tammi–maaliskuu 2018 tulos kasvoi 48,6 prosenttia 16,5 miljoonaan euroon. Tulos ennen korkoja, veroja, poistoja ja arvonalentumisia (EBITDA) oli 34,3 miljoonaa euroa ja liikevaihto kasvoi 11,6 prosenttia 134,9 miljoonaan euroon, toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi sanoo.

– Olemme järjestelmällisesti investoineet laivastoomme ja keskittyneet asiakkaisiimme. Meneillään olevassa 70 miljoonan euron energiatehokkuuteen ja päästöjen vähentämiseen tähtäävässä investointiohjelmassa, jossa pidennämme Breeze-sarjan roro-aluksia, lisäämme lastikapasiteettia ja joustavuutta. Ohjelma etenee suunnitellusti ja kolme pidennettyä alusta on jo palannut liikenteeseen. Neljäs alus palaa Finnlinesin liikenteeseen toukokuussa 2018. Finnlines on päättänyt käyttää option vielä kahden aluksen pidentämiseksi ja pidennystyö tullaan toteuttamaan syys–joulukuussa 2018. Tämä investointi edistää myös kestävää kehitystä: parantamalla energiatehokkuuttamme vähennämme päästöjä entisestään kuljetettua lastitonnia kohti.

– Palvellaksemme asiakkaitamme paremmin ja tehokkaammin olemme myös tuoneet uudistetut Star-luokan aluksemme Saksa–Ruotsi- ja Suomi–Ruotsi-reiteillemme. MS Europalink on palannut Finnlinesin laivastoon ja alusta uudistetaan merkittävästi huhtikuun aikana. MS Finnswan tulee liikennöimään Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä, ja on ensimmäisiä tämän pituisia (218,8 m) ja näin suuren lastikapasiteetin (4 200 kaistametriä) omaavia aluksia, joka palvelee asiakkaitamme Suomen ja Ruotsin välillä. MS Finnswan purjehtii Suomen lipun alla ja se uudistetaan vastaamaan Finnlinesin modernin laivaston korkeaa tasoa.

– Finnlines tukee IMO:n päätöstä laivojen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävän strategian soveltamiseksi. Tämä sopimus tulee olemaan tärkeä ajuri ja antaa puitteet, joiden mukaan kehitämme omia prosessejamme. Erilaisia toimenpiteitä tarvitaan niin teknologian, toiminnan kuin vihreän energian saralla.

– Tavoitteenamme on energiatehokkuuden lisääminen ja päästöjen vähentäminen. Hyvän operatiivisen toiminnan ja parantuneen  kassavirran ansiosta olemme investoineet viimeisten 12 vuoden aikana yli miljardi euroa moderniin laivastoon, ympäristöteknologiaan, alusten pidennyksiin, polttoainetehokkuuteen ja merenkulun turvallisuuteen. Uusien alustilausten sekä jatkuvien ympäristöteknologiaan, digitalisaatioon, automaatioon sekä muuhun edistykselliseen teknologiaan suuntautuvien investointien myötä pysymme oman sektorimme edelläkävijänä.

– Strategiamme keskeiset tavoitteet ovat yhdessä asiakkaiden kanssa kasvaminen, laivastomme pääomatehokkuuden parantaminen sekä kestävän kehityksen edistäminen. Voimme todeta, että strategiamme toimii – ja vieläpä oikein hyvin. Jatkamme keskittymistä asiakkaisiimme ja tehokkuuden parantamiseen ja viemme päätökseen energian tehokkuuteen ja päästöjen vähentämiseen tähtäävän investointiohjelman vuoden 2018 aikana. Suomen merirahtimäärien kasvun odotetaan jatkuvan positiivisena, ja siten olemme varmoja että vuodesta 2018 tulee jälleen menestyksekäs Finnlinesille.”

Jaa artikkeli