05.12.2019

Meyer Turku luovutti Costa Smeralda-aluksen

Costa Smeralda luovutettiin tänään ja 180 000 bruttovetoisuustonnin alus seilaa huomenna kohti Barcelonaa.

Meyer Turun telakalta on valmistunut jo kaksi LNG-alusta.

Costa Smeralda luovutettiin italialaiselle Costa Cruisesille tänään ja seilaa huomenna kohti Barcelonaa. Costa Smeralda on  yksi ensimmäisistä LNG-käyttöisistä matkustajalaivoista maailmassa. LNG:n käyttö poistaa pienhiukkaset ja rikkioksidit kokonaan laivan päästöistä ja vähentää huomattavasti typen oksidien ja hiilidioksidin määrää.

Alkuperäisen aikataulun mukaan luovutuksen piti tapahtua jo lokakuussa. Telakka tiedotti aiemmin, että viivästys johtui siitä, että laiva on erittäin monimutkainen ja huomattavan suuri kooltaan. Alus on 180 000 bruttovetoisuustonnin suuruinen ja sellaisena selvästi suurempi kuin alukset, joita telakalla on viime vuosina rakennettu.

– Costa Smeralda on jälleen yksi askel eteenpäin LNG:n käytölle risteilylaivoissa. Olimme ensimmäisten joukossa panostamassa LNG:hen ja asettamassa näin uutta suuntaa koko sektorille. Costa Group on investoinut viiteen uuteen LNG-alukseen osana panostustamme kestävään turismiin. LNG:n käyttö polttoaineena on innovaatio, joka selvästi vähentää ympäristövaikutuksiamme ilman, että joudumme tinkimään meille tärkeistä tarkoista turvallisuusvaatimuksistamme, Costa Cruisesin toimitusjohtaja Neil Palomba sanoo.

LNG:n käytön lisäksi laivassa on monia uusia teknologioita sen ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi. Päivittäinen juomavesi tuotetaan esimerkiksi suoraan merivedestä suolanpoiston avulla. Laivan energiankulutus on saatu pieneksi muun muassa LED-valaistuksella, moottorien tuottaman lämmön keräämisellä, erittäin tehokkaalla rungon muodolla ja uuden sukupolven hisseillä, jotka palauttavat sähköä sähköjärjestelmään.

Costa Smeralda sisätiloissa näkyy italialainen suunnittelu ja innovatiivisyys.

– Olemme käyttäneet kaiken tietomme, taitomme ja mielikuvituksemme tämän aluksen suunnittelussa ja rakentamisessa. Haluan erityisesti mainita laivan keskellä olevan Colosseon, joka on kolmen kannen avoin esiintymisalue, jossa on uusinta teknologiaa edustavat audio-visuaaliset laitteistot. Tilan rakentaminen vaati aivan erityistä suunnittelua ja rakentamista. Matkustajat varmasti nauttivat esityksistä tässä tilassa, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer visioi.

teksti: Vaula Aunola

Lisää aiheesta:

Costa Smeralda laskettiin vesille perinteisin menoin Meyer Turun telakalla

Syksyllä valmistuvan Costa Smeraldan tiloista ennakkotietoa

 

 

 

Jaa artikkeli
portofnaantali