05.11.2018

Norjan Fosenin telakka ryhtyy elvyttämään saksalaista Nordseewerke-telakkaa Emdenissä

Deutsche Industrieanlagen ja Patrick Hennings-Huep, jotka hallitsevat alasajettua Nordseewerke Emdenin telakkaa, ovat perustaneet uuden yhteisyhtiön nimeltä Fosen Nordseewerke GmbH, minkä norjalaisyhtiö on vahvistanut.

@ Fosen Nordseewerke

Uuden yhtiön tarkoituksena on ottaa käynnissä oleva liiketoiminta haltuun ja yhdistää se omaan norjalaiseen tuoteportfolioon.

Vuonna 1918 perustettu Fosenin telakka rakentaa offshore-huoltoaluksia, RoPax-laivoja sekä risteilijöitä ja lauttoja. Uuden yhtiön avulla syntyy uusi kansainvälinen laivanrakennusryhmä. Fosen on rakentanut matkustajaluttoja erityisesti Välimerellä operoiville varustamoille sekä theWorld nimsen risteilijän. Parhaillaan Fosenilla modernisoidaan neljää Hurtigruten alusta. Yhtiöllä on myös yhteistyöjärjestely kiinalaisen telakan kanssa. Yhtiö oli 2010-luvulla taloudellisissa vaikeuksissa sen omistajan Bergen Groupin tehtyä konkurssin. Toiminta käynnistyi kuitenkin uudestaan vuonna 2015.

Nordseewerke kuului aiemmin Thyssen-ryhmään ja se rakensi muun muassa Nesteen Tiiskeri ja Enskeri tankkerit. Telakka kilpaili myös aikoinaan Wärtsilän kanssa jäänmurtajista ja kehitti erityisen WAAS-keulan niitä varten. Se on myös tuottanut sotalaivoja Saksan laivastolle.

Fosen Yard

 

Jaa artikkeli
Stena Banneri