09.10.2018

Silversea tilaa kolme uutta alusta

Silversea Cruises, josta maailman todeksi suurin risteilyvarustamo Royal Caribbean Cruises Ltd (RCCL) hankki enemmistösuuden kesällä, on päättänyt tilata kolme alusta. Kaksi Evolution-luokan luksuslaivaa rakennetaan Meyerin telakalla Saksassa, kun taas ekspeditiolaiva Silver Origin rakennetaan hollantilaisella Shipyard De Hoopin telakalla. (Juttu päivitetty klo 14:10).

Shipyard De Hoop -telakka.
Varustamo eivatkä telakat ole julkistaneet aluksista teknisiä- tai hintatietoja.
Hollantilaistelakka rakentaa paraikaa ensi vuonna valmistuvaa Celebrity Flora-ekspeditiolaivaa RCCL: n premium- markkinayhtiö Celebrity Cruisesille. Se on hollantilaistelakan ensimmäinen meriristeilijä. Satametrinen laiva saattaa tarjota pohjan Silversean laivan suunnittelulle, mutta koska se asettuu korkeampaan markkinasegmenttiin, sen hyttien varustetason olisi oltava parempi.
Meyer on keskitytynyt suurten alusten rakentamiseen ja oikeastaan vain brittilaisen Saga Cruises- yhtiön kaksi 56.000 bruttotonnin alusta muodostaa tähän poikkeuksen.
Silversean laivat vahvistavat Meyerin asemaa luksusalusten segmentissa: se on tähän asti keskitytynyt massamarkkina-  ja premium- laivoihin.
Meyerilla on kaksi rakennushallia Papenburgissa, joista pienempää käytettiin pitkään lohkojen kokoamiseen. Saga Cruisesin laivat kuitenkin rakennetaan siinä.
Rostockin lahella sijaitseva Neptun Werft on myos Meyerin omistama ja sitä on käytetty suurten lohkojen ja jokiristeilijoiden rakentamiseen. Se saattaa myös tulla kysymykseen Silversean laivojen rakentajana.

Teksti Kari Reinikainen

Kuva Shipyard De Hoop

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Stena Banneri