Alus on 62 metriä pitkä ja siinä on hyttipaikkoja 45 miehistön jäsenelle sekä tiedehenkilökunnalle. Namibian kalataloustutkimukselle suunniteltu alus täyttää uusimmat standardisoidut suoritusarvovaatimukset, mikä edellyttää erityisesti laboratoriovarusteiden, käyttövoimajärjestelmän ja sähkötuotannon huolellista suunnittelua, STX:n tiedotteessa kerrotaan.
Aluksella on dynaaminen paikannusjärjestelmä ja se kykenee toimimaan lounaisen Afrikan meri- ja sääolosuhteissa kaikkina vuodenaikoina rajoituksitta.
Erityistä huomiota on kiinnitetty laivan huollettavuuteen ja alhaisiin ylläpitokustannuksiin. Tutkimusaluksen tehtäviin kuuluu kalakantojen tutkimus; kalojen lajittelu, perkaaminen, jäädytys ja varastointi. Aluksella kerätään myös merestä biologisia tutkimusnäytteitä merenpohjan tutkimista ja analysointia varten ja sitä käytetään kalastuksen valvonnan tukena. Laivalla on mahdollista tehdä myös meteorologisia tutkimuksia.
Namibiaan tilatun tutkimusaluksen suunnittelussa voidaan STX:n Rauman telakanjohtajan Timo Suistion mukaan hyödyntää Etelä-Afrikan ympäristöministeriölle toimitettavan tutkimusjäänmurtajan teknologiaa.
— Tutkimustehtävät ja -varusteet ovat näissä kahdessa aluksessa osittain samat. Kalantutkimuslaivassa kehitetään edelleen sen hydroakustisia ominaisuuksia sekä rungon suojaustekniikkaa, Suistio kertoo.