14.08.2018

Suomalaiset CADMATIC-ohjelmistot Meyerin Turun ja Saksan telakoille

Meyer tehostaa ja yhtenäistää risteilijöiden varustelusuunnittelua ja rakentamista ottamalla Turun ja Saksan telakoillaan käyttöön turkulaiset CADMATIC-ohjelmistot.

Jukka Rantala ja Jan Meyer allekirjoittavat sopimuksen

Meyer ottaa käyttöön turkulaisen CADMATICin suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistot kaikilla kolmella telakallaan Suomen Turussa ja Saksassa Papenburgissa ja Rostockissa.

Investoinnin tavoitteena on lyhentää läpimenoaikoja suunnittelussa ja rakentamisessa, parantaa suunnittelun laatua ja yhtenäistää telakoiden ja niiden käyttämien alihankkijoiden toimintatapoja.

”Yli vuoden kestäneen teknisen arvioinnin tuloksena olemme vakuuttuneet, että CADMATIC 3D-ohjelmistotuotteet ovat paras valinta meidän erittäin monimutkaisiin ja suuriin risteilylaivojen rakentamisprojekteihin. Ratkaisevaa oli myös CADMATIC tiimin hyvä ja ammattimainen yhteistyökyky. Yhteistyö CADMATICin kanssa on avaintekijä matkallamme digitalisoinnin seuraavalle tasolle – sekä Turussa että Papenburgissa”, toteaa MEYER Turun toimitusjohtaja Jan Meyer.

Risteilijän suunnitteleminen ja rakentaminen on erittäin monimutkainen prosessi ja kokonaisuus, mikä vaatii telakan eri teknisten suunnitteludisipliinien, laivan varustajan ja laajan toimittajaverkoston integroinnin. Nykyaikaiset risteilijät ovat uivia älykkäitä kaupunkeja, mikä vaatii kymmenien miljoonien eri osien suunnittelun, hallinnan ja valmistuksen. CADMATIC ohjelmistojen avulla prosessi suunnitteluista tuotantoon virtaviivaistetaan ja projektin eri osapuolet integroidaan saumattomasti yhteen.

”Olemme innoissamme, että CADMATIC on osa MEYERin digitaalista kehitystä Suomessa, Saksassa ja koko MEYERin laajassa laivanrakennusverkostossa eri puolilla Eurooppaa. Molemmat yhtiöt ovat omalla alueellaan alansa merkittäviä innovatiivisia edelläkävijöitä”, toteaa CADMATICin toimitusjohtaja Jukka Rantala.

MEYER-laivamalli tehty CADMATIC-ohjelmistolla
Jaa artikkeli