14.05.2018

Vard rakentaa uudentyyppisen kaapelilaivan Prysmian Groupille

Norjalainen erikoisaluksia rakentava Vardin telakka suunnittelee ja rakentaa kaapeli- ja energiayhtiö Prysmian Groupille ultramodernin kaapelialuksen. Aluksen hinta kohonnee kaikkine erikoisvarusteineen noin 170 miljoonaan euroon.

Alus on suunniteltu toimimaan valtamerillä jopa yli 2 000 metrin syvyyksissä. Itse aluksen runko valmistuu vuoden loppuun mennessä ja kaapelitoiminnot sen jälkeen. Lopullisesti kaapelialus luovutetaan tilaajalle vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.

Aluksesta tulee 170 metriä pitkä ja 34 metriä leveä ja se on varustettu dynaamisilla navigointijärjestelmillä, joiden ansiosta laiva pysyy tarkasti kaapelin päällä.

Uudisrakennuksen kapasiteetti on 120 henkilöä. Alus varustetaan raskaan sarjan kaapelinlaskujärjestelmillä, joissa myös ympäristönäkökohdat on otettu huomioon.

Italialaisten kaupat norjalaisilla mausteilla

Vardin telakka on Italian valtion omistaman Fincantierin norjalainen tytäryritys. Fincantierin pääjohtaja Giuseppe Bono sanoo telakan nettisivuilla, että Prysmianin kanssa nyt tehty sopimus on ensimmäinen suuri kaapelialuksen toimitus sitten vuonna 2009 alkaneen maailman finanssikriisin.

– Tyttäremme Vardin kanssa aiomme seurata tarkasti uudelleen kasvuun kääntyvien offshore -alojen, kuten merenalaisten valokuitubisnesten kehittymistä, Bono kertoo.

Toisen suuren italialaisyhtiön, Prysmian Groupin energiahankkeista vastaava johtaja Massimo Battani sanoo Prysmianin aikovan pysytellä syvänmeren kaapeliyhtiöiden eturivissä koko maailman mittakaavassa.

www.fincantieri.com/en/media/press-releases/2018/

Jaa artikkeli