16.07.2019

Wärtsilä ja Cosco SHI skrubberikimppaan Kiinassa

Teknologiakonserni Wärtsilä ja kiinalainen valtionyhtiö Cosco Shipping Heavy Industry ovat sopineet yhteistyöstä kiinalaisen teknologian kehittämisestä Wärtsilän pakokaasujen puhdistusjärjestelmiä varten. Kiinan telakoilla on nousevat skrubberimarkkinat sekä uusisa laivoissa että jälkiasennuksissa.

Wärtsilä ja Cosco SHI ovat vahvoja tekijöitä merialan pakokaasupesureiden eli skrubbereiden markkinoilla. Telakkayhtiön ja pesurivalmistajan liitto tarjoaa asiakkaille ´yhden pysähdyksen´ taktiikan skrubbereiden hankkimiseksi ja niiden asentamiseksi sekä uudisrakennuksiin että käytössä oleviin aluksiin jälkiasennuksina.

Yritykset allekirjoittivat asiasta aiesopimuksen 8. heinäkuuta, Wärtsilä Oyj kertoo nettisivuillaan.

– Olemme mielissämme siitä, että Cosco Shipping Heavy Industries on valinnut meidät kumppanikseen pakokaasujen laadukkaiden puhdistusvälineiden toimituksissa. Kiinassa on erittäin merkittävä egcs (exhaust gas cleaning services) -markkina, Wärtsilä Marinen pakokaasujen puhdistusjärjestelmistä vastaava johtaja Jan Othman sanoo tiedotteessa.

CSHI eli Cosco Shipping Heavy Industries aikoo laajentaa merialan skrubbereiden tuotantoa ja laitteiden tarjontaansa. Tässä kuviossa Wärtsilä on sille maailmanluokan pelurina oivallinen kumppani, toteaa Cosco SHI:n varatoimitusjohtaja Zhao Zengshan.

Wärtsilä Marinella on pitkä kokemus merialan puhdistuslaitteiden valmistajana ja kestävän kehityksen teknologioiden innovoijana. Wärtsilän EGCS-tiimit avustavat telakoita ja varustamoasiakkaita hankintojen suunnittelussa sekä skrubbereiden asennuksessa ja huollossa koko niiden elinkaaren ajan.

Jaa artikkeli