08.04.2019

Wärtsilä ja Samsung Heavy kehittävät uusia LNG-tankkereita

Wärtsilä ja eteläkorealainen laivanrakennusyhtiö SHI ovat sopineet kehittävänsä yhdessä uusia ja entistä tehokkaampia LNG- ja tuotetankkereita. Molemmat yhtiöt haistavat LNG-tankkereiden kysynnän kasvavan lähivuosina.

Wärtsilän ja Samsungin yhteisen kehityssopimuksen allekirjoittivat johtaja Jin-Taen Jung, SHI Engineering & Procurement Operations ja johtaja Timo Koponen, Wärtsilä Marine. Kuva Wärtsilä.
Teknologiayhtiö Wärtsilä ja SHI eli Samsung Heavy Industries ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen kehityshankkeen (jdp, joint development project). Tavoitteena on suunnitella ja rakentaa sellaisia uusia alustyyppejä, joilla on nykyisiä LNG-aluksia alhaisemmat pääoma- ja toimintakustannukset.
Wärtsilä Marine Processing Solutionsin johtaja Timo Koponen sanoo suomalaisyhtiön olevan sitoutunut tehokkaisiin ja ympäristöä säästäviin alusratkaisuihin, jotka parantavat myös asiakkaiden turvallisuutta.

– SHI on korkeaa lisäarvoa ja laadukkaita laivoja tuottava telakkayhtiö, joka on markkinajohtaja monissa alustyypeissä. Olemme erittäin tyytyväisiä heidän kanssa tekemäämme sopimukseen, joka toimii myös varustamoiden eduksi kaikkialla maailmassa, Koponen sanoo.

Ship Tecnologyn mukaan juuri LNG-tankkereiden vahva kysyntä on saanut yhtiöt sopimaan pitkän ajan yhteistyöstä. Wärtsilä näkee paljon mahdollisuuksia LNG-tankkereiden uudisrakennuksissa, koska nesteytetyn kaasun merikuljetukset lisääntyvät nopeasti. Uusia kaasuterminaaleja avataan muun muassa Afrikassa, Australiassa, Lähi-idässä ja Yhdysvalloissa.

Lisää huoltopalveluja Lähi-itään

Maailman eturivin laivakoneiden valmistajiin lukeutuva Wärtsilä on hiljattain avannut uuden sukelluskeskuksen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Fujairahissa. Omaninlahden rannalla sijaitsevassa uudessa keskuksessa Wärtsilä kykenee parantamaan varustamoiden palveluja alusten tarvitsemissa vedenalaisissa huolto- ja korjaustöissä.

Maaliskuussa Wärtsilä ja saudiarabialainen hinaajayhtiö MSCL (Marine Service Company) sopivat niin ikään hinaajavarustamon alusten huolto- ja korjaustöistä.

Jaa artikkeli