12.09.2019

Wasalinen laivaan tulee Wärtsilän Nacos Platinum -navigointijärjestelmä

Wasalinen uuteen RoPax-laivaan asennetaan teknologiayhtiö Wärtsilän Nacos Platinum -navigointi- ja -viestintäjärjestelmä. Laivaa rakennetaan parhaillaan Rauma Marine Constructionsin telakalla Suomessa.

NLC Ferry tulee operoimaan Wasalinen reittiä Vaasan ja Uumajan välillä, Kuva: Wärtsilä

Wärtsilän tiedote kertoo, että viimeisin tilaus on lisäys Wärtsilän kattavaan pakettiin, joka koostuu tuotteista, järjestelmistä ja jo aiemmin tilatuista integroiduista ratkaisuista. Näihin ratkaisuihin kuuluvat Wärtsilä 31DF -monipolttoainemoottorit ja hybridipropulsiolaitteisto sekä mahdollisuus käyttää sekä LNG:tä että BioLNG:tä polttoaineina, mikä tekee siitä yhden maailman tehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä aluksista.

Wärtsilän Nacos Platinum -järjestelmä yhdistää navigoinnin, automaation, voimantuotannon ja propulsion ohjausjärjestelmät sekä Wärtsilä Data Bridge -alustan. Wärtsilän Data Bridge -ratkaisu mahdollistaa Eniramin optimoiman tiedon analysoinnin, mikä kertoo laivan suorituskyvystä.

Laivojen järjestelmien yhdistyessä yhä enemmän, on Wärtsilän tietotaidolla koskien kehittyneitä sähkö- ja automaatioratkaisuja yhä merkittävämpi rooli älykkäiden alusten kehityksessä. Nacos Platinum -järjestelmä on avainasemassa täysin yhdistyneissä aluksissa.

”Wärtsilän Smart Marine -lähestymistapa on kehittää teknologioita, jotka mahdollistavat suuremman tehokkuuden ja ympäristöystävällisemmän suorituskyvyn, ja tämä heijastuu myös erinomaisesti tähän laivaan toimittamissamme ratkaisuissa. Esimerkiksi hiilidioksidipäästöt vähenevät yli 50 prosenttia Wasalinen tällä hetkellä reitillä liikennöivään laivaan verrattuna. Sen lisäksi Nacos Platinum -järjestelmä parantaa laivan toiminta- ja navigointitehokkuutta”, sanoo Henrik Wilhelms, joka johtaa Wärtsilä Marine -liiketoiminnan Offshore & Special vessels -toimintoja.

”Laivastamme tulee ennennäkemätön, ja siinä on edistynein ja luotettavin teknologia. Toimittuani 21 vuotta kapteenina maailman merillä minulla on kokemusta suurimmasta osasta markkinoilla olevista järjestelmistä. Meille Wärtsilän ratkaisut olivat paras valinta, sillä tuotteet ja järjestelmät vastaavat kaikkia vaatimuksiamme”, sanoo Peter Ståhlberg, Wasalinen toimitusjohtaja.

Rauma Marine Constructions. NLC Ferry operoi Wasalinen reittiä Vaasan ja Uumajan välillä, ja tämän viimeisimmän lisäyksen laivastoon on määrä olla valmis toimitettavaksi huhtikuussa 2021.

Jaa artikkeli