Rauma Marine Constructions ja Aalto-yliopisto aloittavat yhteistyöhön – tavoitteena ympäristöystävällisempi ja turvallisempi merenkulku

RMC ja Aalto-yliopisto työstävät pitkäjänteisen tutkimus- ja kehitysyhteistyöohjelman.

Jäämallikokeita Aalto-yliopiston laboratoriossa.

Rauma Marine Constructions Oy (RMC) ja Aalto-yliopisto ovat solmivat tänään sopimuksen tutkimus- ja kehitysyhteistyön aloittamisesta. Sopimuksen myötä RMC ja Aalto-yliopisto tiivistävät yhteistyötä ja suunnittelevat kuluvan vuoden aikana pitkäjänteisen tutkimus- ja kehitysyhteistyöohjelman.

– Yhteistyön tavoitteena on kehittää teknologiaa, jonka avulla voidaan pienentää merenkulun hiilijalanjälkeä, hyödyntää uudenlaisia polttoaineita ja tehdä merenkulusta turvallisempaa. Yliopistotason osaaminen on tärkeää koko alan tulevaisuuden kannalta, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

– Haluamme olla tulevaisuudessakin kehityksen etukärjessä matkustaja-autolauttojen, monitoimimurtajien sekä viranomaisalusten rakentamisessa. Ympäristöystävällisyys ja turvallisuus ovat meille ehdottoman tärkeitä. Olemme hyvin iloisia yhteistyösopimuksesta,  RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kommentoi.

Yhteistyöhankkeella tähdätään myös alan yliopistotason koulutuksen profiilin nousuun ja varmistamaan, että akateemisen koulutuksen saaneita on alalla myös tulevaisuudessa.

– Tämän sopimuksen avulla voimme jatkaa jo noin 40 vuotta sitten alkanutta tiivistä yhteistyötä Rauman telakan ja Otaniemen tiedeyhteisön välillä. Vuosien aikana syntynyt luottamus yhteiseen kehitystyöhön voidaan nyt hyödyntää, kun etsimme ratkaisuja erityisesti laivojen turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen liittyviin haasteisiin, toteaa meritekniikan professori Pentti Kujala Aalto-yliopistosta.

teksti: Vaula Aunola

Jaa artikkeli