03.04.2019

Containerships vahvistuu CMA CGM:n sateenvarjon alla

Suomalaisvarustamo Containerships ja MacAndrews tukevoittavat asemiaan multimodaalien kuljetusten johtavina yrityksinä Euroopassa. Emoyhtiö CMC CGM on siirtänyt tyttäret saman brandin alle ja yhteiseen johtoon.

©CMA CGM

Yhdessä Containerships ja MacAndrews tarjoavat 26 meriliikennepalvelua ja kahdeksaa maapuolen palvelua, joiden käytössä on 32 aluksen laivasto ja noin 700 rekka-autoa. Varustamoiden alukset palvelevat liikennettä 64 eurooppalaisessa satamassa.

Yksi yhteinen tuotemerkki ja brandi tuovat kummallekin yritykselle synergiaetuja, lisäävät niiden liiketoimintojen kasvua ja parantavat asiakkaiden palvelua räätälöityjen ja alueellisten kuljetusverkkojen kautta, emoyhtiössä laskeskellaan.

– Yhdistämällä kaksi vahvaa alueellista toimijaa CMA CGM Group luo uuden eurooppalaisen multimodaalien kuljetusten markkinajohtajan. Innovatiivisella brandillaan Containerships istuu entistä paremmin emoyhtiön strategiaan asiakkaiden ovelta-ovelle -ratkaisujen tarjoajana, ranskalaisyhtiön Pohjois- ja Etelä-Euroopan lyhyiden merikuljetusten johtaja Guillaume Lathelize sanoo yhtiön tiedotteessa.

Maaliskuun lopussa yhtiön hallitus nimitti MacAndrewsin vetäjän Claude Lebelin myös Containershipsin toimitusjohtajaksi.

Maailman neljänneksi suurin konttivarustamo teki viime syksynä Containershipsin ostolla loikan Itämerelle. Varustamojätti otti haltuunsa suomalaisen Container Financen logistiikkatoiminnot, jolloin Containerships Oyj, MultiLink Terminals Ltd ja CD Holding Oy tulivat osaksi CMA CGM:n toimintoja Euroopassa ja Välimeren alueella.

Jaa artikkeli