31.10.2018

Deltamarin ja Elomatic allekirjoittivat sopimuksen, toisesta Global-luokan aluksesta

Turkulaiset suunnittelutalot Elomatic ja Deltamarin Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Saksalaisen MV WERFTEN Wismar GmbH:n kanssa, global-luokan toisen Global-luokan risteilyaluksen perus- ja valmistussuunnittelusta. 

Global-luokan alus. Kuva: Asean-news

Sopimuksen arvo on noin 17 miljoonaa euroa Elomaticille ja 16,5 miljoona euroa Deltamarinille. Sopimuksen mukaan Deltamarin ja Elomatic osallistuvat suunnitteluun sekä tarjoavat tukipalveluita telakalle rakentamisen ajaksi.

Nyt tilatty ristelyalus on toinen Global luokan alus, jotka ovat maailman suurimpia.Valmistuttuaan se tulee olemaan suurin koskaan Saksassa valmistettu ristelyalus. Elomatic ja Deltamarin ovat kokeneita sarjan suunnittelijoita sillä tekivät myös sarjan ensimmäisen laivan perus- ja valmistussuunnittelusta merkittävän osan. Saksassa aluksen rakentaa Saksalais-Hong Kongilainen yritys MV WERFTEN, jonka vyön alla on ensimmäisen Globa-luokan aluksen rakennus. Nyt suunnitellun aluksen oletetaan valmistuvan vuonna 2020.

Alus tulee olemaan noin 342 metriä pitkä, 46,4 metriä leveä ja sen bruttovetoisuus on noin 204 000 tonnia. Laivat ovat suunniteltu erityisesti Aasian markkinoille, ja ne kuljettavat jopa 9 500 matkustajaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että MV WERFTEN uskoo edelleen asiantuntemukseemme ja kykyymme suunnitella maailmanluokan risteilylaivoja. On hienoa päästä suunnittelemaan toista alusta tässä merkittävässä Global-luokan sarjassa”, sanoo Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo.

”Olemme hyvin ylpeitä saadessamme jatkaa strategista kumppanuutta MV WERFTENin kanssa. Odotamme innolla yhteistyön kehittämistä telakan kanssa tarjoamalla heille erinomaisia palveluita ja auttamalla heitä toteuttamaan Gentingin laajan uudisrakennushankkeen ”, sanoo Deltamarin toimitusjohtaja Janne Uotila.

Molempien mukaan sopimus edistää suomalaisen laivan suunnittelun asemaa.

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Paroc Banneri