11.02.2020

Costa Toscanan rungon koonti käynnistyi onnenkolikkoseremonialla

Meyer Turun telakalla aloitettiin tänään 180 000 bruttovetoisuustonnin LNG-risteilyaluksen Costa Toscanan rungon koonti.

Costa Toscanan projektipäällikkö Kalle Hyytiä (vas.) ja Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer. Kuva: Meyer Turku

Perinteinen onnenkolikkoseremonia aloitti Costa Toscanan, 180 000 bruttovetoisuustonnin LNG-risteilyaluksen, rungon koonnin tänään Meyer Turun telakalla. Costa Toscana luovutetaan Costa Cruisesille telakalta kesällä 2021.

Meyer Turun telakalla telakkayhtiön, asiakkaan ja luokituslaitoksen johto kiinnittivät tänään onnenkolikot laivan kölipukkien päälle. Mukana oli myös kutsuvieraita, ja Turun kaupunginjohtaja Minna Arve toimi tilaisuuden kummina.

– Tämä symbolinen hetki Costa Toscanan rakentamisessa on myös merkki LNG:n käytön edistymisestä risteilymatkustamisessa. Olimme ensimmäisiä maailmassa, jotka uskoivat tähän innovaatioon, ja aloitimme laivatilauksillamme muutoksen kohti yhä kestävämpää turismia, Costa Cruisesin toimitusjohtaja Neil Palomba sanoi.

Costa Cruisesin toimitusjohtaja Neil Palomba. Kuva: Meyer Turku

– LNG tarjoaa tällä hetkellä mahdollisuuden nopeimmin ja tehokkaimmin vähentää laivan ympäristövaikutuksia.

Toscana on tällä hetkellä Välimerellä seilaavan Costa Smeraldan sisarlaiva. Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer muistuttaa kuitenkin, että jokaisen laivan kohdalla tehdään kehitystyötä.

– Rakennamme aina edellisten laivojen oppien päälle, mutta Costa Toscanassa on myös paljon uutta suunnittelua ja ominaisuuksia vetoamassa matkustajiin. Tänään kaikki tämä työ alkaa saada muotoa uudessa kauniissa laivassa, Meyer kommentoi.

Smeralda on saanut hyvää palautetta matkustajilta ja laivan miehistö on oppinut luottamaan laivan ominaisuuksiin merellä.

– Costa Smeralda on toden teolla italialaisen tyylin ikoni. Costa Toscana on suunniteltu Smeraldan innovatiivisen ja nyt hyväksi todetun LNG-propulsiojärjestelmän pohjalta, Palomba toteaa.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve toimi tilaisuuden kummina. Kuva: Meyer Turku

– Olen ylpeä Costa Cruises -varustamon rohkeista visioista ja Meyer Turun telakan maailmanluokan osaamisesta sekä yhteistyöstä, jolla Turussa rakennetaan jälleen kruunun jalokiveä risteilijöiden joukkoon, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve totesi puheessaan.

Costa Toscana on valmistuessaan yksi maailman ympäristöystävällisimmistä laivoista. LNG:n käyttö polttoaineena poistaa aluksen rikkidioksidipäästöt käytännössä kokonaan ja leikkaa lähes kaikki pienhiukkaspäästöt (95-100%). LNG vähentää myös huomattavasti typpioksidipäästöjä 85 prosenttia ja hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia.

teksti: Vaula Aunola

Lisää aiheesta:

Meyer Turku luovutti Costa Smeralda-aluksen

Jaa artikkeli