11.07.2019

RCCL:n Tor E. Svensen NAPA:n hallitukseen

Merenkulun suunnitteluohjelmistojen ja data-analyysin palvelutarjoaja NAPA vahvistaa hallitustaan. Uutena jäsenenä johtokuntaan on nimitetty risteilyvarustamo RCCL:n teknologiajohtaja Tor E. Svensen, jolla on yli neljän vuosikymmenen kokemus merialan johtotehtävistä. Napan hallituksessa vaikuttaa myös Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo.

Royal Caribbean Cruise Linesin meriteknologiasta vastaava johtaja Tor E. Svensen.
Royal Caribbean Cruise Linesin meriteknologiasta vastaava johtaja Tor E. Svensen on aiemmin toiminut muun muassa luokituslaitos DNV GL Maritimen toimitusjohtajana, Kansainvälisen luokituslaitosten liiton IACS:n (International Association of Classification Societies) puheenjohtajana ja Skotlannin Glassgowissa sijaitsevan Strathclyden yliopiston professorina.
Maailman suurimman luokituslaitoksen DNV GL Maritimen CEO:na Svensen on osallistunut meriteknologian tulevaisuuden visioiden ja uusien teknologiatkaisuiden kehitystyöhön muun muassa laivojen tehokkuuden, turvallisuuden ja kestävän kehityksen parantamiseksi.
NAPA:n hallitukseen hän tuo arvokasta osaamista ja kokemusta älykkäämpien laivojen kehittämisessä erityisesti risteilybisneksessä. Viime vuosina risteilyaluksista on tullut yhä suurempia, monimutkaisempia ja teknisesti edistyneempiä. Laivoille on tullut uusia teknologioita, jotka ovat venyttäneet perinteisten luokituslaitostenkin osaamisen äärirajoille.
Svensen tuo lisää osaamista risteilybisneksistä
Toimitusjohtaja Ilmo Kuutin mukaan NAPA:n hallituksen jäsenillä on lyömätöntä kokemusta laivansuunnittelun ja -rakentamisen, varustamobisneksen ja tonniston käytön sekä laivaluokituksen kaikilta osa-alueilta.
– Tor pystyy auttamaan merkittäviä asiakkaitamme eli risteilyvarustamoja löytämään tehokkaampia polttoaineratkaisuja ja turvallisempia käytäntöjä, Kuutti sanoo NAPA:n tiedotteessa.
Svensen sanoo seuranneensa sekä varustamossa että luokituslaitoksessa läheltä NAPA:n innovatiivisten ohjelmistojen kehittymistä ja niiden käytön lisääntymistä laivojen suunnittelussa ja operoinnissa. Hän haluaa innokkaasti mukaan suunnittelutoimiston strategiseen kasvuun ja uusien tuotteiden ja palvelujen kehitystyöhön.
Svensen on valmistunut laivainsinööriksi Newcastlen yliopistosta ja väitellyt tohtoriksi samasta yliopistosta. Ennen DNV GL:ää hän on johtanut Norjan merialan tutkimuslaitos Marintekin laivansuunnitteluosastoa.
NAPA:n hallituksen puheenjohtaja on ClassNK:n aluejohtaja Mitsuhiko Kidogawa. Muut jäsenet ovat ClassNK:n johtajat Hirofumi Takano ja Hayato Suga sekä suomalaisen suunnitteluyhtiö Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo.

Jaa artikkeli