05.11.2018

Silja Serenaden ilme uudistuu

Silja Serenade lähtee Naantalin korjaustelakalle uudistettavaksi 11.-23.11.2018. Suurimmat uudistukset nähdään yökerho Atlantis Palacessa, fine dining –ravintola Bon Vivantissa sekä El Capitan -ravintolassa.

© Tallink Silja

Telakoinnin aikana laivassa modernisoidaan ja uudistetaan paikkoja yhteensä 6500 neliömetrin pinta-alalta. Yökerhoa ja Bon Vivant –ravintolaa ei ole aiemmin remontoitu näin mittavasti. Muutoksia tehdään myös toiminnallisuuksien osalta. Yökerhossa baarien ja portaiden paikat muuttuvat ja matkustajille tehdään uusia katselupaikkoja.

”Sisaralus Silja Symphonya uudistetaan vastaavalla tavalla tammikuussa 2019. Haluamme edelleenkin tarjota niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkustajillemme uusia elämyksiä miniloman muodossa” kertoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Viimeksi Silja Serenadea uudistettiin merkittävästi vuonna 2015 ja sitä ennen alkuvuodesta 2014. Lisäksi laivassa on ollut käynnissä mittava hyttiuudistusprojekti, joka saadaan päätökseen tämän vuoden aikana.  Siljan tiedotteen mukaan uudistukset ovat osa laajempaa asiakaskokemuksen kehittämistä. Asiakkaiden tarpeita, toiveita ja palautteita seurataan johdonmukaisesti, ja niiden pohjalta kehitetään laivojen toimintaa ja palveluja.

”Nyt laivasta tulee vihdoin ehjä kokonaisuus! Alkuperäiset pienet yksityiskohdat, kuten simpukkalamput ja kaiteiden silakkakoristeet saavat poistua. Tiedossa on tietynlaista ajattomuutta, tyylikkyyttä ja ilmavuutta.” vinkkaa sisustusarkkitehti Heikki Mattila.

Telakoinnin aikana molemmat laivat saavat maasähkövalmiuden, eli jatkossa ne pystytään kytkemään Tukholmassa, tulevaisuudessa myös Helsingin satamassa, maasähköön apumoottoreiden käytön sijasta. Lisäksi Silja Serenadella tehdään normaaleja ylläpitokorjauksia.

”Olemme perinteisesti järjestäneet erittäin toivottuja huutokauppoja laivojen uudistusten yhteydessä ja sellainen on nytkin suunnitteilla tammikuulle 2019. Huutokaupan tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen ja samalla nostalgisetkin tavarat löytävät uuden kodin.” kertoo Margus Schults.

Silja Serenaden telakoinnin aikana reitillä liikennöi sisaralus Silja Symphony, eli lähtöjä Helsingistä on vain joka toinen päivä. Silja Serenade palaa liikenteeseen perjantaina 23.11. iltalähdöllä.

Jaa artikkeli
Stena Banneri