22.01.2021

Wärtsilä luopuu Entertainment-liiketoiminnastaan

Teknologiayhtiö Wärtsilä myy 100% omistamansa Entertainment-liiketoiminnan, Wärtsilä Funa GmbH:n, osakkeista ranskalaiselle pörssiyhtiö Videlio SA:lle.
Wärtsilä Entertainment suunnittelee, valmistaa ja integroi viihdelaitteistoja sekä toimittaa valaistus-, valaistuksen säätö-, digitaalinen äänentoisto- ja kuulutusratkaisuja risteilyaluksiin ja huvipuistoihin.

Kuva: Wärtsilä

Yrityksestä tuli osa Wärtsilää L-3 Communications MSI:n oston yhteydessä vuonna 2015. Sillä on 172 työntekijää viidessä maassa, suurin osa Saksan Emdenissä. Liikevaihto vuonna 2020 oli noin 50 miljoonaa euroa.

Tamara de Gruyter, Wärtsilä Marine Systems ja Portfolio Business -liiketoimintojen johtaja, sanoi:

”Olemme hyvin tyytyväisiä päästyämme sopimukseen Entertainment-liiketoiminnan myymisestä Videliolle, joka on tunnettu toimija markkinoilla. Olemme vakuuttuneita siitä, että yhdistetty tarjonta ja kyvyt palvelevat asiakkaita entistä paremmin.”

Robert Léon, Videlion hallituksen puheenjohtaja, sanoi:

”Wärtsilä Entertainment -liiketoiminnan valikoima luo synergiaa ja täydentää meidän tarjontaamme. Nyt meillä on mahdollisuus laajentaa liiketoimintaamme ja tarjota uusille ja olemassa oleville asiakkaille laajempi tuotevalikoima ja asiantuntemus. Tämä yritysosto on täysin strategisen suunnitelmamme mukainen ja tehostaa kansainvälistä kehitystämme, erityisesti Saksassa.”

Jaa artikkeli
portofnaantali