14.09.2022

Western Shipyard, Laivakone ja Hämeen Diesel yhdistyivät Millog Marine & Poweriksi

Millog Marine & Power tarjoaa telakointi- ja projektipalveluja, moottori- ja vaihteistokorjausta sekä kenttähuoltoa koko Itämeren alueella.

Kuva: Millog Marine & Power

Millog-yhtiöihin kuuluvat Oy Western Shipyard Ltd, Laivakone Oy ja Hämeen Diesel Oy yhdistyvät Millog Marine & Power Oy:ksi.

Uusi yhtiö jatkaa Millogin omistuksessa itsenäisenä tytäryhtiönä. Millog Marine & Power tarjoaa telakointi- ja projektipalveluja, moottori- ja vaihteistokorjausta sekä kenttähuoltoa meriklusterin, teollisuuden, energiasektorin sekä raskaiden työkoneiden tarpeisiin.

– Kaikki kolme yritystä täydentävät toistensa osaamista hienosti. Palvelutarjontamme laajenee niin telakointipalveluissa kuin kenttähuollossakin kattamaan moottori-, kone-, sähkö- ja hydrauliikkatyöt. Nämä kaikki palvelut on nyt mahdollista tilata yhdeltä luotettavalta kumppanilta, Millog Marine & Powerin toimitusjohtaja Janne Sirviö luonnehtii yhtiön tiedotteessa.

Palvelut vastaavat merenkulun murrokseen

Vihreä siirtymä ja alati kehittyvä tekniikka asettavat meriteollisuudelle uusia haasteita. Älykäs teknologia ja erilaiset etävalvontaratkaisut lisääntyvät laivoissa jatkuvasti. Samaan aikaan sähkö- ja LNG-moottorit yleistyvät. Uudenlaiset laitteistot ja järjestelmät vaativat erityisosaamista ja valmiuksia vaativaan huoltoon.

Viime vuosina keskustelu kotimaisen huoltoketjun ja toimintavarmuuden merkityksestä on lisääntynyt voimakkaasti. Aiemmin vain viranomaisia koskettanutta valmiussuunnittelua tehdään nykyään enemmän myös yrityksissä.

– Millog Marine & Power -toimipaikoilla on pitkä historia ja vuosikymmenten kokemus toimialojemme kehityksestä. Meillä ei ole pitkiin alihankintaketjuihin nojaavien yritysten rajoitteita esimerkiksi liikkumisen tai saatavuuden suhteen. Lisäksi kumppaniverkostomme koostuu pääosin kotimaisista yrityksistä ja pystymme tarjoamaan turvallisuusselvitetyt työntekijät korkeaa turvallisuutta vaativiin projekteihin, Sirviö summaa.

Ennakoivaa huoltoa koko Itämeren alueella

Yhdistymisen jälkeen Millog Marine & Power Oy:n yksiköiden toiminta jatkuu entisissä toimipaikoissa, ja jatkossa yhtiö kykenee palvelemaan pitkäaikaisia asiakkaitaan laajemmin myös maantieteellisesti. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Teijossa, Vantaalla sekä Hämeenlinnassa, ja yhdistymisellä on positiivinen työllistävä vaikutus näillä paikkakunnilla.

Millog Marine & Powerin mukaan sen vahvuuksiin kuuluu etenkin ketterä kenttähuolto, jonka avulla yhtiö pystyy vastaamaan nopeasti akuutteihinkin tarpeisiin.

– Haluamme olla asiakkaillemme luotettava kunnossapidon kumppani, joka toisaalta osaa ennakoida tulevia tarpeita, mutta myös tarvittaessa reagoida ja auttaa asiakasta siellä, missä ongelmia ilmaantuu – satamissa, aluksilla tai maalla. Kenttähuoltoyksikkömme saadaan nopeasti liikkeelle minne päin Itämerta tahansa, ja tarvittaessa vieläkin kauemmas, Sirviö kertoo.

– Yhdessä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme suurimman osan heidän tarvitsemistaan meri- ja moottoritekniikan palveluista yhden luukun periaatteella. Näin kunnossapito on kustannustehokkaampaa ja samalta toimijalta saa tukea alusten ja moottoreiden koko elinkaarelle, myyntipäällikkö Jukka Suvanto täydentää.

Jaa artikkeli