24.10.2016

Mereen menehtyneiden muistohetki pyhäinpäivänä

Pyhäinpäivänä 5.11.2016 klo 12.00 järjestetään perinteinen merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistohetki Merisatamanrannassa Helsingin Eirassa Ursinin kalliolla. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

Pyhäinpäivänä 5.11.2016 klo 12.00 järjestetään perinteinen merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistohetki Merisatamanrannassa Helsingin Eirassa Ursinin kalliolla. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

Hartauspuheen pitää kenttärovasti Timo Waris merivoimista. Musiikista vastaa Mikaelin laulajat -kuoro. Suomen Merimies-Unionin edustajat laskevat seppeleen merenkulkijoiden muistomerkille, ja Suomen Meripelastusseuran alukset tekevät kunniakäynnin aikana ohimarssin.

Tilaisuuden jälkeen meripelastusalukset ovat yleisön nähtävillä ja vierailtavina Kauppatorin rannassa. Suomen Merimieskirkko tarjoaa kaikille pullakahvit toimitiloissaan Albertinkatu 2, Helsinki.

Muistohetken järjestelyistä vastaa yhteensä 17 merenkulkujärjestöä ja viranomaista. Tilaisuuden käytännön järjestelyt hoitaa vuosittain Suomen Merimieskirkko ry.

OHJELMA

Mikaelin laulajat, johtaa Jukka Okkonen: Leevi Madetoja, Oi Jeesus kiitos nimellesi sun
Puhe: kenttärovasti Timo Waris, merivoimat
Hiljainen hetki vainajien muiston kunnioittamiseksi
Mikaelin laulajat: Sune Carlsson, Slut samman mina händer
Seppeleenlasku:
Suomen Merimies-Unioni SMU ry
Mikaelin laulajat: Eero Erkkilä, Loppukoraali kantaatista Tamburo Militaro

Kunniakäynnin järjestäjätahot (vuosittaisen seppeleenlaskuvuoron mukaisessa järjestyksessä)

Suomen Merimies-Unioni SMU ry
Suomen Varustamot ry
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi
Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry
Suomen Meripelastusseura ry
Suomen Konepäällystöliitto ry
Suomen Tietoliikennetekniset ry
Rajavartiolaitos
Helsingin Laivanpäällikköyhdistys ry
Satamaoperaattorit ry
Merimiespalvelutoimisto
Meriliitto ry
Luotsiliitto ry
Merivoimat
Suomen Laivanpäällystöliitto ry
Meriliikenneohjaajat ry
Suomen Merimieskirkko ry (hoitaa tilaisuuden käytännön järjestelyt vuosittain)

Merimieskirkko – välittävien yhteisöjen kirkko

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 1875. Merimieskirkko toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa sekä tekee kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa.
Vuonna 2015 Merimieskirkon työssä kohdattiin yli 290 000 ihmistä. Kotimaan kansainväliset merimieskirkot palvelevat Haminassa, Kotkassa, Helsingin Vuosaaressa ja Hernesaaressa (kesäkausi), Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Oulussa ja Kemi-Torniossa.
Ulkomailla Merimieskirkolla on toimintaa Saksassa, Belgiassa, Hollannissa, Luxemburgissa, Isossa-Britanniassa ja Kreikassa. Lisäksi yhdistys harjoittaa matkapappitoimintaa Irlannissa, Puolassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Jaa artikkeli