31.05.2018

Saab pääyhteistyökumppanina Forum Marinumin uudessa Merivoimat 100 -juhlanäyttelyssä

Saab toimii pääyhteistyökumppanina Forum Marinumin 31.5.2018 avautuvassa uudessa juhlanäyttelyssä ”Tuonnin turvaajat, viennin vartijat – Merivoimat yhteiskunnan turvana 100 vuotta”. Saab on toimittanut näyttelyyn osan, jossa esitellään uuden sukupolven aluksia, niiden järjestelmiä sekä puolustushaarojen yhteistoiminnalle olennaisia suorituskykyjä. Näyttelyssä järjestelmiin pääse tutustumaan niin hologrammien, videoiden kuin esittelykuvituksen avulla.

Merenkulun valtakunnallisena erikoismuseona ja Merivoimien museona toimiva Forum Marinum avaa yleisölle uuden näyttelyn ”Tuonnin turvaajat, viennin vartijat – Merivoimat yhteiskunnan turvana 100 vuotta” 31.5.2018. Näyttelyn näkökulmina korostuvat meriliikenteen turvaaminen ja Suomen merellinen huoltovarmuus. Historian ja meriliikenteen turvaamisen kehityksen esittelyllä museokävijä pystyy oivaltamaan turvatun merenkulun merkityksen ihmisten arjelle.

”Saabilla ja Suomen merivoimilla on takanaan pitkä historia. Tänä päivänä kaikilla Suomen merivoimien alusluokilla on käytössä vähintään yksi Saabin järjestelmä, monella alusluokalla on useampia”, sanoo Anders Gardberg, Saabin Suomen maajohtaja.

Saab toimii juhlanäyttelyssä pääyhteistyökumppanina. Forum Marinumin kanssa juhlanäyttelyä ovat tekemässä myös Merivoimat ja Huoltovarmuuskeskus. Saab on toimittanut näyttelyyn modernin sota-aluksen järjestelmiä esittelevän osan.

”Olemme todella ylpeitä siitä, että olemme pääyhteistyökumppani Merivoimat 100 -juhlanäyttelyssä. Museovierailla on näyttelyssä mahdollisuus tutustua syvällisesti Suomen meriliikenteen turvaamisen historiaan. Meille on kunnia esitellä uuden sukupolven ratkaisuja merellisen huoltovarmuuden turvaamiseksi”, Gardberg jatkaa.

Saabiin pääsee tänä vuonna tutustumaan myös Tikkakosken Ilmavoimamuseossa, jossa on elokuun loppuun asti näytillä yhtiön monipuolista ja mielenkiintoista ilmailuhistoriaa esittelevä näyttely.
Suomessa Saab on aloittanut toimintansa jo vuonna 1946 ja nykyään Saab Finland Oy ja tytäryhtiö Combitech Oy työllistävät Suomessa reilut 100 henkilöä.

Lisätietoja Forum Marinumista löytyy täältä: www.forum-marinum.fi

Jaa artikkeli
portofnaantali