15.01.2018

Nor-Shipping ottaa askelia muihin maihin ja merien uusiin mahdollisuuksiin

Johtava globaali merenkulun tapahtumaviikko Nor-Shipping ottaa uuden askeleen Norjan ulkopuolelle aloitteellaan ryhtyä edistämään merenkulun ja teollisuuden käytännössä rajattomia liiketoimintamahdollisuuksia merissä (”ocean space”). Nor-Shipping järjestää Kööpenhaminassa 2-3. toukokuuta uuden konferenssin Opening Oceans Conference, tavoitteena tuoda yrityksiä yhteen, kuvata merien mahdollisuuksia ja ojentaa osanottajille työkaluja uusien liiketoimintojen löytämiseen, yhteistyössä.

Tapahtuma ajoittuu yhteen Danish Maritime Daysin kanssa ja Opening Oceans Conferencea tukevat niin Norjan kuin Tanskankin Laivanvarustajain yhdistykset. Konferenssi on tarkoitettu korkean tason päättäjille, jotka etsivät kestävän kehityksen ratkaisuja merien aalloilta, niiden alta tai päältä. Nor-Shippingin Sofia Furstenberg johtaa aloitetta ja tapahtumaa.

Sofia Furstenberg sanoo, että OECD:n ennusteiden mukaan arvonmuodostus valtameristä kaksinkertaistuu vuoteen 2030 mennessä. Samanaikaisesti nykyiset merenkulun toimijat ovat entistä kovemmassa paineessa, kun traditionaalisten liiketoimintojen kasvuennuste on globaalisti vain prosentin luokkaa seuraavien kymmenen vuoden aikana. Näin uusilla alueilla on valtava potentiaali  – niin yhteistyössä uusien merellisten toimijoiden kuin traditionaalisen merenkulun kesken.

“Tämä mielessä, Opening Oceans Conference tarjoaa uniikin mahdollisuuden yhteistoimintaan, osaamisen jakamiseen ja kasvuun. Sen tavoitteena on houkutella Pohjois-Eurooopan merenkulun, merellisten toimijoiden ja rahoituksen johtajat sekä poliitiset  päättäjät yhteen uuden aikakauden aloittamiseen. Se on valtavan kiehtova aloite meille ja partnereillemme, ja merkittävä foorumi muutoksessa oleville toimialoille”, sanoo Sofia Furstenberg.

Kaksipäiväisen konferenssin teemoina ovat merien energiantuotanto, mineraalien hyödyntäminen, muuttuvat logistiikkavaatimukset, elintarviketuotanto sekä meriin liittyvien tietojen kerääminen ja analysointi.

Jaa artikkeli
portofnaantali