13.07.2018

SuomiAreena: Henna Virkkunen mukaan meriklusterin tapahtumaan

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Meriklusterin osuus ”Suomi aallon harjalla” koetaan 17.7.2018. Tapahtumaan osallistuu myös europarlamentaarikko Henna Virkkunen, joka nimitettiin heinäkuun alussa EU-parlamentin pääneuvottelijaksi Verkkojen Eurooppa -ohjelmaan.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen Kuva: Mikko Mäntyniemi

Verkkojen Eurooppa -ohjelmalla on esitetty rahoitettavaksi yli 42 miljardilla eurolla energia-, liikenne- ja digitaalista infrastruktuuria rahoituskaudella 2021-2027. Henna Virkkunen vastaa myös liikennevaliokunnan osalta tutkimusohjelma HorizonEurope-linjauksista. Tutkimus, tuotekehitys ja innovaatiot ovat keskeisessä roolissa meriklusterin kehittämisessä.

– EU:n liikennepolitiikassa kaksi pääaluetta sekä rahoituksen että lainsäädännön näkökulmasta ovat tällä kaudella olleet digitalisaatio ja dekarbonisaatio, ja tämä linja tulee jatkumaan. Suomen meriklusteri on näissä varsin edistyksellinen, Virkkunen sanoo.

– Tulevalla kaudella on tavoitteena kytkeä eri ohjelmat tiiviimmin yhteen, ja saada myös lisää synergiaa liikenteen, digitalisaation ja energian välille. Meriklusterissa tätä voidaan toteuttaa erinomaisesti.

Meriklusteri esittäytyy ”Suomi aallon harjalla – meriklusteri talouden kirittäjänä” tapahtumassa puhujina ovat valtiosihteeri Paula Lehtimäki, Valtioneuvoston kanslia, toimitusjohtaja Tiina Tuurnala, Suomen Varustamot ry, teknologiajohtaja Sauli Eloranta, Rolls-Royce Marine, johtaja Roger Holm, Wärtsilä Marine Solutions ja europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Kokoomus . Tilaisuuden juontajana toimii MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen.

Teemoina turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus

Tänä kesänä jo 13. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteemoina ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. Viiden päivän aikana SuomiAreenassa järjestetään kaksisataa tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin.

Tapahtumaviikon aikana Porissa on paikalla keskustelemassa yhteiskunnan huippunimiä kuten presidentti Tarja Halonen, pääministeri Juha Sipilä, ministeri Elisabeth Rehn, Viron ex-pääministeri Taavi Rõivas, puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Tilaisuus järjestetään klo 10.00-11.00. Paikka: Antinkatu 5, Pori.

 

Jaa artikkeli