Kyseessä on Equinorin optio Nokialta puitesopimuksen mukaan, joka syntyi vastaavasta järjestelmästä toiseen merkittävään investointiprojektiin Johan Sverdrupiin Pohjanmerellä.
Equinorin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta kun tällaiset monitorointijärjestelmät asennetaan öljykentille jo ennen tuotannon aloitusta.
Norjan Nexans valmistaa kaapelit Rognanissa Norjassa. Seismiset asemat kytketään kaapeleihin Nokian ANS:n tehtaalla Calaisissa Pohjois-Ranskassa.
PRM-tekniikassa seismiset anturit asennetaan kiinteästi merenpohjaan ja niiden avulla voidaan varantojen muutosta seurata entistä tiheämpään, mikä on esimerkki digitalisaation vaikutuksista offshore-toimintaan. Hyöty saadaan visuaalisina kuvina, mallinnuksina ja ennustavina analyyseinä.
Merenpohjaan lasketaan valokaapelien lisäksi 3 700 anturia. Kaapelien kautta visualisointeja aletaan saada jo ennen tuotannon käynnistystä v. 2022 ja ne auttavat määrittämään tuotantoporausten ja injektioreikien paikat.
Johan Castbergin hyödynnettävät varannot on arvioitu noin 650 miljoonaksi barreliksi. Equinorin partnerit kentällä ovat Eni Norge ja Petoro.