05.02.2019

Rauman Satama hakee lupaa satama-altaan laajentamiselle ja uudelle laiturille

Rauman Satama Oy on päättänyt käynnistää tulevaisuuden tarpeita varten luvituspro-sessin satama-altaan laajentamiseksi ja uuden laiturin rakentamiseksi Petäjäksen laa-jennusalueen länsireunalle. ”Satamayhtiön kokemuksen mukaan lupaprosessit voivat kestää vuosia, joten laajennushankkeisiin täytyy valmistautua hyvissä ajoin,” toteaa Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Hannu Asumalahti. ”Näin isoa investointia ei voida tehdä reserviin, vaan se vaatii ison määrän uutta satamaliikennettä.”  Rauman väylän […]

Rauman Satama Oy on päättänyt käynnistää tulevaisuuden tarpeita varten luvituspro-sessin satama-altaan laajentamiseksi ja uuden laiturin rakentamiseksi Petäjäksen laa-jennusalueen länsireunalle. ”Satamayhtiön kokemuksen mukaan lupaprosessit voivat kestää vuosia, joten laajennushankkeisiin täytyy valmistautua hyvissä ajoin,” toteaa Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Hannu Asumalahti. ”Näin isoa investointia ei voida tehdä reserviin, vaan se vaatii ison määrän uutta satamaliikennettä.” 

Rauman väylän syvennystyöt 12 metrin kulkusyväyteen ja siihen liittyvät konttitermi-naalin laajennustyöt valmistuivat vuodenvaiheessa 2017-18. Rauman Satama Oy on selvittänyt syksyllä 2018, mihin 12 metrin kulkusyvyistä satama-allasta ja laituripaikkoja olisi edullisinta rakentaa. Selvitystyön perusteella satama-altaan laajennustyöt ja laitu-rin rakennustyöt on edullisinta tehdä Ulko-Petäjäksen satamaosan länsipuolelle. Sa-tama-altaan ja laiturin kokonaiskustannukset ovat noin 20 milj. euroa.

”Satamalla on myös kokemusta vanhojen laituripaikkojen syventämisestä. Kokemukset valitettavasti eivät ole kovin positiivisia, koska työ on teknisesti hyvin vaativaa ja kallista”, Asumalahti jatkaa. 

Jaa artikkeli